DESPRE NOI

Proiectul Napoca Cycling Plus a luat naștere în data de 15.01.2019, după ce oamenii din spatele proiectului s-au întâlnit și-au pus țara la cale. Toate viziunile și mini-proiectele au fost inglobate în ceea ce se numește astăzi Asociația Napoca Cycling Plus PDG.

Membrii Fondatori sunt Porcuțan Dan-George și Pătrașcu-Micluț Alexandru-Nicolae, oameni care au reușit să strângă în jurul lor un nucleu, astfel că în acest moment în spatele a ceea ce vedeți este o echipă de 12 oameni ce lucrează pentru creșterea acestui proiect.

Napoca Cycling Plus PDG și-a propus încă de la începuturi promovarea ciclismului de anduranță. Începând cu luna februarie 2019 a început să organizeze brevetele de anduranță Gran Fondo Romania și Brevets de Randonneur Mondiaux prin intermediul lui Alexandru, reprezentant local al Randonneurs România și Audax Club Parisien.

Pentru că fiecare dintre noi vrem să creștem fenomenul numit cicloturism, dorim sa scoatem bicicliștii începători din zona de confort, ca să poată cunoaște istoria locurilor și să se poată bucura de peisaje pedalând in cel mai simplist mod posibil. Asta ințelegem noi prin cicloturism.

Avem un spirit competitiv iar în spatele proiectului sunt cicliști care promit sau sportivi de calibru, de aceea dorim ca pe plan competițional să existe echipa Napoca Cycling Plus. În acest sens, la Audax Club Parisien, NCP deja figureaza ca și club. Ținând cont ca această echipă abia ce s-a legat, 2019 este un an experimental, an în care dorim doar să participăm la competiții, să ne vedem nivelul, să inbunătățim lipsurile și-apoi să țintim către podiumuri.

Pentru că nu dorim să ne plafonăm și să rămânem doar pe parte velo, Napoca Cycling Plus PDG și-a propus crearea unor legături între centrele medicale clujene pentru a oferi oportunitatea ciclistilor de a beneficia de controale de specialitate. În materie de vise, dorim să deschidem un centru medical propriu. De asemenea avem în dezvoltare un program de pregătire fizică și nutriție a sportivilor.

Pe termen lung dorim să dezvoltăm o editură pentru publicarea unor eseuri și/sau traducerea unor cărți despre medicină sporivă, nutriție și pregătire fizică.