URMĂTORUL EVENIMENT

Prima Plimbare a Primaverii: escapada la Laguna Albastra – Duminică, 24 martie

Dorim ca în fiecare an să sărbătorim, cum se cuvine, intrarea oficială în primăvară cu… evident, Prima Plimbare a Primăverii. Tura dorim să aibă loc în fiecare an în prima duminică după echinocțiul de primavară.

.Această tură se adresează tuturor categoriilor de ciclisti. Fie că sunteți începători sau nu, se va merge în regim de cicloturism, cu poze și pauze de regrupare. Haideți să uităm, pentru o zi. de strava, segmente și timpi și să ne bucurăm de plăcerea de a pedala.

Traseul propus pentru acest an: https://www.strava.com/routes/17466306

Ținând cont de faptul că o parte din traseu se va desfășura pe DN1, avem rugămintea să mergeti pe acostament, iar acolo unde acostametul nu permite, pe marginea drumului.

Biciclete recomandate: MTB, ciclocross, gravel, touring

Întâlnirea va avea loc duminică 24.03.2019 în Parcul Simion Barnutiu, in fata Cazionoului, la ora 09:00, la ora 09:15 se va pleca pe traseu.

ATENȚIE! Această tură nu este concurs, nu este brevet, este doar o tură de agrement așa că avem rugămintea să păstrați o viteză cât se poate de decentă.

Haideți să stabilim și câteva reguli ce avem pretenția să fie respectate nu doar la această tură ci și la turele viitoare.

1. Desi regulamentul rutier recomandă purtarea căștii, in turele organizate de noi, vrem sa fie obligatorie.
2. Se vor respecta toate regulile de circulație;
3. Mergem doar în șir indian, conform legislației in vigoare.
4. Fără jigniri între voi sau alți participanți la trafic;
6. Dacă ești biciclist bun, ne bucucram, nu trebuie să dovedești, lasă cascadoriile pe bicicletă și mitocăniile acasă;
7. SĂ AVEȚI LUMINI și elemente reflectorizante! Condiție obligatorie! Este posibil să ne prindă întunericul pe drum, ora de final este estimativă.
8. Să aveți kit de pană!
9. Să nu aveți pretenții sa mancați pe la restaurante luxoase, fiecare își aduce, ce dorește, de acasă sau luăm cu asalt un magazin și radem tot din el. 🙂
10. Odată ce ai acceptat să participi la această tură înseamnă ca ești constient/ă că pe anumite porțuni de drum ești pe proprie răspundere și ești de acord cu acest aspect.
11. Gandește-te bine dacă poți duce la final această tură, e neplacut să avem timpi morți din cauza unei proaste pregătiri fizice
12. Bicicletele să fie în stare perfectă de funcționare.
13. N-ar strica să ai traseul încărcat undeva…
14. De-a lungul traseului vreau să mergem grup cât se poate de compact, nu vreau ca grupul să se întindă pe o rază de câțiva kilometri.
15. Indrumătoru/organizatorul poate fi depășit doar in urmatoarele situații: atunci când dorești să faci niște poze, pe urcări, sau pe coborâri, unde fiecare merge cum poate.